Photography

Pelini i rëndomtë

Përshkrimi:Bimë barishtore shumëvjeçare  deri 1 m me gjethe pendore të vringëlluara. Kaptinat vezake ose gjatore deri 5 mm të vendosura në një lulesë melth të degëzuar. Kurora e kuqërremtë në kafe. Përhapja në Kosovë: Afër rrugëve, në vende me bar, ara dhe e kultivuar. Pjesët e përdorshme: gjethet, pjesa mbitokësore, rrallë rrënjët. Vjelja: Vjelët herba …

Pelini i rëndomtë Read More »

Pelini

  Përshkrimi: bimë barishtore shumëvjecare 30 – 90cm. E tërë bima ngjyrë hiri e bardhme aromatike e fortë. Gjethet të mbuluara dendësisht me qime të bardha si mëndafsh dhe me vriguj afro 1mm të gjera. Kaptinat me diametër 3 – 4mm. Lulet të verdha në lulesë si piramidë. Përhapja në Kosovë: afër rrugëve, në vende …

Pelini Read More »

Rrush arusha

Përshkrimi: shkurre e shtrirë 30 – 50cm me gjethe të plota, të qëndrueshme gjatë dimrit, 12 – 30 x 4 – 12mm. Lulet ( petalet ) të bardha, me mjë ngjyrë trëndfili. Fruti kur piqet është i kuq . Lulëzon nga Maji deri në Qershor. Përhapja në Kosovë: e përhapur kryesisht në vende me diell, …

Rrush arusha Read More »

en_USEnglish