Music

Pelini i rëndomtë

Përshkrimi:Bimë barishtore shumëvjeçare  deri 1 m me gjethe pendore të vringëlluara. Kaptinat vezake ose gjatore deri 5 mm të vendosura në një lulesë melth të degëzuar. Kurora e kuqërremtë në kafe. Përhapja në Kosovë: Afër rrugëve, në vende me bar, ara dhe e kultivuar. Pjesët e përdorshme: gjethet, pjesa mbitokësore, rrallë rrënjët. Vjelja: Vjelët herba …

Pelini i rëndomtë Read More »

Rrush arusha

Përshkrimi: shkurre e shtrirë 30 – 50cm me gjethe të plota, të qëndrueshme gjatë dimrit, 12 – 30 x 4 – 12mm. Lulet ( petalet ) të bardha, me mjë ngjyrë trëndfili. Fruti kur piqet është i kuq . Lulëzon nga Maji deri në Qershor. Përhapja në Kosovë: e përhapur kryesisht në vende me diell, …

Rrush arusha Read More »

Qepa e Arushes

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Përshkrimi: Bimë barishtore shumëvjecare me qepujkë  4 x 1cm , gati rruzullore. Kërcelli 10 – 5-cm, zakonisht dycepatar dhe gjysëmcilindrik, nganjëherë trecepatar. Gjethet 2 – 3, llapa 6 – 20cm x 15 – 80cm, gati eliptike deri …

Qepa e Arushes Read More »

en_USEnglish