Cars

Rrodhja

Përshkrimi: bimë barishtore shumëvjecare 90 – 150cm. Gjethet të rrumbullkëta ose vezake ato bazale shumë më të mëdha se ato të kërcellit. Kaptinëzat të venddosura në një lulesë në formë vastaku 3 – 3.5cm të gjera. Braktet e mbështjellës të shogëta. Përhapja në Kosovë: në vende të djerra afër vendbanimeve, afër rrugëve, buzë pyjeve etj. …

Rrodhja Read More »

Qepa e Arushes

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Përshkrimi: Bimë barishtore shumëvjecare me qepujkë  4 x 1cm , gati rruzullore. Kërcelli 10 – 5-cm, zakonisht dycepatar dhe gjysëmcilindrik, nganjëherë trecepatar. Gjethet 2 – 3, llapa 6 – 20cm x 15 – 80cm, gati eliptike deri …

Qepa e Arushes Read More »

en_USEnglish