Bimet

Ushojza pa kërcell

Përshkrimi: Bimë barishtore shumëvjeçare me rrënjë boshtore të trashë nga e cila dalin gjethet rozetë të çara dhe me gjemba mbi të cilat del një…
Prill 23, 2018
Bimet

Dhelprajkë

Përshkrimi: Kërpudhë ushqyese me shije të mirë, kapela e gjerë 3-7 cm, mishnore me ngjyrë të verdhë shpesh me erë limoni. Kapelat kërpudhave të reja…
Prill 23, 2018
Bimet

Këpurdha ushqyese

Përshkrimi: Kërpudhë ushqyese e kualitetit të lartë dhe shumë e rëndësishme. Kapela e gjerë 7-30 cm ngjyrë kafenjtë ose kafenjtë të errët. Dorëza e kërpudhës…
Prill 23, 2018
Bimet

Kelkaza e njollosur

Përshkrimi: bimë barishtore shumëvjecare ( Gjeofite ), 25 - 40 cm, me zhardhok horizontal deri në 2 cm. Llapa e gjetheve 10 - 20 cm…
Mars 22, 2017